Ingatlanjoggal foglalkozó munkatársaink:

dr. Madarassy Tamás
ügyvéd2
dr. Simon-Gresz Orsolya
dr. Sipos Zoltán
dr. Bodroghelyi Mátyás
dr. Barczi Loránd
dr. Fekete Gábor
dr. Juhász Evelin

Tisztelt Látogatónk!

Köszönjük, hogy megtisztel minket a bizalmával és megismerkedik az irodánk ingatlanjog területén nyújtott szolgáltatásaival. Ha ingatlan adásvételi szerződést, ingatlan ajándékozási szerződést kíván kötni, vagy bármely más ingatlanjogi problémája merül fel, akkor jó helyen jár. Az ingatlanjog területén teljes körű ügyvédi szolgáltatással várjuk ügyfeleinket Budapest XI. kerületében.

Kérdése van? Kérje ingatlanjogban jártas kollégánkat az alábbi számon:

+36-20-993-5371

Hagyjon számunkra üzenetet, örömmel visszahívjuk!

Ha inkább emailt írna, akkor az

office@madarassy-legal.com

címen várjuk megkeresését!

Az elmúlt évek során már több ezer ingatlan adásvételi szerződés, ingatlan ajándékozási szerződés és egyéb, ingatlanjogi tapasztalatot igénylő szerződés áll a hátunk mögött, így azt mondhatjuk, hogy kevés olyan ingatlanjogi kérdés merülhet fel, amelyre szakértő csapatunk ne tudna gyors és szakszerű választ adni.

Újbudai ügyvédi irodánk jelenleg kilenc jogász (köztük öt ügyvéd) rendelkezésre állásával tudja garantálni, hogy ingatlanjogi ügyei mindig jó kezekben lesznek! Legyen szó bármilyen ingatlanjogi kérdésről munkatársaink naprakész tanácsokkal tudnak szolgálni akár angol vagy német nyelven is.

Amiben segíthetünk:

Ingatlan adásvételi szerződések – Akár eladóként, akár vevőként válik érintetté egy ingatlan adásvételi szerződésben, mi minden helyzetben segítsünk. A hitelező bankok egyedi feltételeinek naprakész ismeretében a bankok számára is mindenben megfelelő lakás adásvételi szerződéseket tudunk készíteni és kezelünk bármilyen az ingatan adásvételi szerződéshez kapcsolódó ingatlanjogi kérdést.

Ingatlan ajándékozási szerződések – Gyakran keresnek minket azzal, hogy adásvételi szerződés helyett ajándékozási szerződést kötnének. Az ingatlan ajándékozása a tulajdonátruházás másik fő módja az adásvétel mellett, amelynél azonban más szempontokat – például eltérő illetékszabályokat – kell figyelembe venni. Segítünk, hogy az Ön élethelyzetében legalkalmasabb szerződéses struktúrát találja meg.

Bérleti szerződések – Legyen szó egy lakás bérleti szerződésről, vagy egy nagy bevásárlóközpontban található üzlethelyiség bérleti szerződéséről, mi közreműködünk a szerződés elkészítésében, véleményezésében, módosításában, javaslatot teszünk a szerződésben meghatározott kötelezettségek betartását biztosító biztosítékok, szankciók megfogalmazásában.

Terhek törlése iránti eljárások – Akár jelzálogjog, akár haszonélvezeti jog, akár bármely más teher terheli az ingatlant segítünk annak tehermentesítésében, függetlenül attól, hogy arra az ingatlan adásvétellel egyidejűleg, vagy külön kerülne sor, az ilyen esetekben felmerülő problémák megoldásában (pl. ranghely csere) pedig külön nagy gyakorlattal bírunk.

Egyéb ingatlanjogi szerződések – Közreműködünk elővásárlási jogot, haszonélvezeti jogot alapító szerződések elkészítésében, de nagy tapasztalattal rendelkezünk tartási és életjáradéki szerződések elkészítésében és  más, ingatlanokhoz kapcsolódó, ingatlanjogi szerződések készítésében.

Birtokvédelmi ügyek – Ingatlanjogi tanácsot nyújtunk a birtokkérdésekkel kapcsolatban, továbbá ellátjuk az ingatlanjogi képviseletet a birtoküggyel kapcsolatos hatósági és bírósági eljárásokban, és közvetítünk a tulajdonos valamint az ingatlan használója között a sikeres egyezségkötés érdekében.

Ingatlanfinanszírozási szerződések – Jogi tanácsot nyújtunk az ingatlanfinanszírozási ügyletek teljes spektruma vonatkozásában, az ingatlanra vonatkozó jelzálog-biztosítékok alapítására kiterjedően, ideértve a kapcsolódó bejegyzési eljárások lefolytatását.

Társasházi ügyek – Elkészítjük a társasházak létesítő okiratát, a létesítő okirat módosítását, a szervezeti és működési szabályzatot, valamint a társasházi közgyűlések anyagát, segítünk a társasház és a tulajdonostársak közötti esetleges ingatlanjogi vagy más jogviták megoldásában, közreműködünk a közös költség tartozások behajtásához szükséges eljárásokban (fizetési meghagyás, zálogjog alapítás).

Telekátalakítási eljárások – Közreműködünk a teljes folyamat lebonyolításában, a szükséges szerződések elkészítése mellett képviseletet látunk el az illetékes ingatlanügyi hatóságok előtt.

Ingatlanüzemeltetési szerződések – Segítünk mind az ingatlantulajdonosoknak, mind az ingatlankezelőknek az ingatlanvagyon kezelésével és üzemeltetésével összefüggésben felmerülő jogi kérdések megoldásában, többek között az ehhez szükséges ingatlanügynöki szerződések és megbízásokkal, épületüzemeltetési szerződések, és a kapcsolódó szolgáltatási szerződések elkészítésével.

Ingatlanfejlesztés – Segítséget nyújtunk az ingatlanfejlesztések megkezdéséhez szükséges engedélyek és jóváhagyások megszerzésében, közreműködünk a szükséges szerződések, így különösen a generálkivitelezői szerződések, alvállalkozói szerződések elkészítésében.

Termőföld – Elkészítjük a termőföld adásvételi szerződést, eljárunk a földhivatalnál a tulajdonjog bejegyzése iránt, vizsgáljuk, hogy az adásvétel során a termőföldszerzési korlátozások megtartásra kerültek-e, jogi tanácsot nyújtunk a termőföldekre vonatkozó haszonbérleti szerződésekhez, egyéb ingatlanjogi problémákhoz kapcsolódóan.

Ügyfeleink mondták rólunk:

Ügyvédi Iroda Budapest“Első lakásvásárlással kapcsolatban kerestem fel az ügyvédi irodát, egy barátom javaslatára, aki elmondta, hogy méltányos áron gyorsan és precízen dolgoznak. Ugyan voltak nem tisztázott kérdések az eladókkal, az ügyvédnő értő közvetítésének köszönhetően végül mindenben meg tudtunk állapodni. A szerződés megkötésekor pontról pontra leellenőriztünk mindent, ennek ellenére pörgősen zajlott le. Azóta már tulajdonos vagyok, és utólag sem merült fel semmi ingatlanjogi probléma.” N.L.

Ügyvédi Iroda Budapest“Annak idején épülő társasház leendő lakásának megvásárlására kötöttem szerződést az ügyvédi iroda közvetítésével. Nem csak a szerződéskötéskor figyeltek oda minden apró részletre, hanem utólag is figyelemmel kísérték a vállalkozókat, hogy az építkezéssel kapcsolatos jogi intézendőkkel miként haladnak. Rendszerint tájékoztattak, ha valamilyen ingatlanjogi probléma merült fel. Éreztem, hogy fontos nekik az ügyem, hogy terveimet megvalósíthassam.”  K. I.

Néhány jelentősebb eredményünk ingatlanjog területén:

Az ingatlanjog területén eddig elért jelentősebb sikereink magánszemélyek képviseletében

 • több mint 2000 ingatlan adásvételi szerződés elkészítése és a vevő tulajdonjogának sikeres bejegyeztetése
 • több száz ingatlan ajándékozási szerződés elkészítése
 • több száz ingatlan csere szerződés elkészítése
 • több száz haszonélvezeti jogot alapító szerződés elkészítése, valamint több száz esetben a haszonélvezeti jog sikeres törlése
 • több hektáros termőföld ingatlanokra vonatkozó adásvételi szerződések elkészítése és a tulajdonjog változás sikeres bejegyeztetése
 • több mint 1000 bérleti szerződés elkészítése
 • több tucat ingatlan átminősítési és telekátalakítási eljárás sikeres lebonyolítása
 • több tucat sikeres társasházi alapító okirat módosítás lebonyolítása és földhivatali bejegyeztetése
 • több száz társasházi jogvitában képviseltük már ügyfeleinket sikerrel
 • jelzáloggal terhelt ingatlanok megosztása és a jelzálog módosítása vonatkozásában szükséges földhivatali és banki eljárások

Az ingatlanjog területén eddig elért jelentősebb sikereink ingatlanfejlesztők és befektetők képviseletében

 • nagy értékű ingatlanokra vonatkozó adásvételi szerződések elkészítése és a vevő tulajdonjogának sikeres bejegyeztetése
 • nagy értékű ingatlanokra vonatkozó csereszerződések elkészítése
 • ingatlanok belterületbe vonásával kapcsolatos jogi munkálatok elkészítése
 • több mint 10.000 m2 alapterületű ipari csarnok telekvásárlásának és az építésügyi fejlesztés jogi munkáinak a teljes körű lebonyolítása
 • több bevásárlóközpont telekvásárlásának és az építésügyi fejlesztés jogi munkáinak a teljes körű lebonyolítása
 • több mint 30.000 m2 alapterületű ingatlan komplexum esetében társasház alapítása, a társasház sikeres bejegyeztetése, és a társasház működtetésével kapcsolatos jogi munkák elvégzése
 • több tucat társasház tetőterének beépítése vonatkozásában az ingatlanjogi előfeltételek megteremtése, a beruházások sikeres jogi lebonyolítása
 • több mint 14 bejegyzett teherrel rendelkező ingatlan megvásárlásának és tehermentesítésének a sikeres bonyolítása
 • több milliárd forint értékű ingatlanok esetében jelzálogjog és végrehajtási jog bejegyeztetése
 • keretzálog egyidejű alapítása több mint 10 ingatlanon
 • bevásárlóközpontok bérleti szerződés mintáinak kidolgozása
 • kiemelkedően nagy értékű kereskedelmi ingatlanok vonatkozásában német nyelvű biztosítéki szerződéses rendszer kidolgozása egy bank mint hitelező képviseletében és a jogügyletek teljes körű intézése
 • Ingatlanközvetítő láncba tartozó több franchise iroda által közvetített ingatlanok adásvételi szerződéseinek elkészítése

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy folyamatosan és közérthető módon tájékoztassuk ügyfeleinket és leendő ügyfeleinket különböző aktuális jogi kérdésekről.

HA ÖN IS ÉRTESÜLNI AKAR AKTUÁLIS INGATLANJOGI HÍREINKRŐL IRATKOZZON FEL INGYENES HÍRLEVELÜNKRE ITT!

 

Elérhetőségeink még egyszer:

Telefon: +36-20-993-5371

E-mail: office@madarassy-legal.com

A ingatlanjog témakörében írt cikkeink: