A munkajoggal foglalkozó munkatársaink:

dr. Bodroghelyi Mátyás
dr. Madarassy Tamás
dr. Juhász Evelin
dr. Barczi Loránd
dr. Hári Márton

Tisztelt Látogatónk!

Köszönjük, hogy megtisztel minket a bizalmával és megismerkedik az irodánk munkajog területén nyújtott szolgáltatásaival. Akár munkavállalóként, akár munkáltatóként merül fel munkajogi problémája, akkor jó helyen jár. A munkajog területén teljes körű ügyvédi szolgáltatással várjuk ügyfeleinket Budapest XI. kerületében.

Kérdése van? Hívjon minket az alábbi telefonszámon, ahol szakértőnk válaszol:

+36 30 592 1349

Hagyjon számunkra üzenetet, örömmel visszahívjuk!

Ha inkább emailt írna, akkor az

office@madarassy-legal.com

címen várjuk megkeresését!

Amiben segíthetünk:

Munkaszerződés megkötése – Közreműködünk munkaszerződések elkészítésében, módosításában, aktualizálásában, munkaszerződés minták kidolgozásában, ideértve, a vezető állású munkavállalók munkaszerződéseit, segítünk olyan speciális munkajogi kérdések, mint versenytilalom, prémium feltételek munkaszerződésben történő szabályozásában, továbbá tanulmányi szerződések elkészítésében.

Munkaviszony megszüntetése – Legyen szó akár rendes vagy rendkívüli felmondásról, próbaidő alatti munkaviszony megszüntetéséről, minden esetben teljes körű jogi segítséget nyújtunk annak érdekében, hogy a munkaviszony megszüntetése jogszerűen történjen, és ne származzon belőle munkajogi jogvita. Ha Ön munkavállaló és a munkaviszonyát megszüntették, munkaügyi szakjogászaink megvizsgálják, hogy a munkáltató jogszerűen járt-e el, milyen eséllyel indíthat munkaügyi pert.

Munkaidőre, pihenőidőre vonatkozó szabályozás – Közreműködünk a munkaszerződések olyan módon való kialakításában, hogy a munkáltató részére – a hatályos munkaidőre és pihenőidőre vonatkozó szabályozás keretei között – a munkaerővel való lehető legrugalmasabb gazdálkodás váljon lehetővé.

Munkaügyi szabályzatok, nyilvántartások – Segítséget nyújtunk a belső szabályzatok kidolgozásában, felülvizsgálatában, továbbá tájékoztatást nyújtunk arról, hogy a munkáltatóknak milyen munkaügyi nyilvántartásokat kell vezetniük.

Leltárfelelősség – Közreműködünk a leltár szabályzat megalkotásában, rendszeres tájékoztatást nyújtunk a leltárfelelősségi szabályokról és hatékony képviseletet nyújtunk a leltárfelelősségi szabályzat esetleges megsértéséből eredő igények érvényesítésében.

Munkavállalói juttatások és bérezés – Segítséget nyújtunk a munkavállalók, valamint vezető állású munkavállalók juttatásával és bérezésével kapcsolatos munkajogi kérdésekben, segítünk eligazodni a bérpótlék szabályok kusza rendszerében.

Versenytilalmi megállapodás – Véleményezzük versenytilalmi megállapodását, közreműködünk a versenytilalmi megállapodás előkészítésében, a versenytilalmi konstrukció igénynek megfelelő kialakításában. Elavult versenytilalmi megállapodását felfrissítjük.

Munkaerő-kölcsönzés – Jogi tanácsadást nyújtunk arról, hogy mire kell odafigyelni, ha a munkáltató kölcsönzött munkaerőt kíván igénybe venni, tájékoztatást nyújtunk a kölcsönadó és a kölcsönvevő kötelezettségeiről, segítünk a munkaerő-kölcsönzési szerződés megszövegezésében.

Munkavédelmi megbízott – Közreműködünk a legalább 20 munkavállalót foglalkoztató cégek törvényes működésének biztosításában, segítünk a munkavédelmi képviselő megválasztásának lebonyolításában. 

Kollektív munkajog – Közreműködünk kollektív szerződések elkészítésében, üzemi megbízott, üzemi tanács megválasztásának a lebonyolításában, képviseljük a munkáltatót bármilyen munkajogi ügyben a szakszervezetekkel szemben.

Munkaügyi vizsgálatok – Legyen szó bármilyen munkaügyi vizsgálatról a munkajog terén, teljes körű képviseletet biztosítunk a hatósági eljárások és egyéb más hatósági vizsgálatok során.

Az Ügyvédi Irodánk jelenleg is több száz munkáltatót képvisel, amelyek között épp úgy megtalálhatóak a számtalan munkavállalót foglalkoztató nagyvállalatok, mint a pár munkavállalót alkalmazó kisvállalkozások.

De nemcsak a munkáltatók képviseletében járunk el, az elmúlt években rengeteg munkavállalót képviseltünk sikerrel munkajogi problémáik megoldásában. Ennek során ügyfeleink képviseletében munkajogászaink sikerrel érvényesítettek igényt a legnagyobb hazai vállalkozásokkal szemben is.

A hosszú évek során felhalmozódott tapasztalatunknak köszönhetően kiemelkedő szakmai rálátásunk van a munkajogi problémák felismerésére, amelyek gyors elemzését követően bármilyen munkajogi kérdésben az ügyfeleink számára a legjobb jogi megoldást tudjuk biztosítani.

A munkajogi szolgáltatásaink keretén belül munkaügyi jogászaink tanácsadásukkal és szakértelmükkel biztosítják azt, hogy a munkáltatók mindig megfeleljenek a jogszabályi követelményeknek és váratlan munkajogi problémák ne merüljenek fel, ugyanakkor segítséget nyújtanak munkavállalóknak is a munkáltatóikkal szemben felmerülő munkajogi jogvitáik megoldásában.

Munkajogászaink naprakész tanácsokkal tudnak szolgálni akár angol vagy német nyelven is, legyen szó munkaszerződés megkötéséről, munkaviszony megszüntetéséről, munkajogi felelősségi kérdésekről, vagy a munkaügyi nyilvántartások vezetéséről.

Újbudai ügyvédi irodánk jelenleg kilenc jogász (köztük több ügyvéd) rendelkezésre állásával tudja garantálni, hogy munkajogi ügyei mindig jó kezekben lesznek!

Ügyfeleink mondták rólunk:

Ügyvédi Iroda Budapest munkajog“Nyugdíj előtti védett korban voltam, amikor hirtelen arról tájékoztatott a főnököm, hogy megszűnik a cég, ahol már 25 éve dolgoztam. Megfenyegetett, hogy ha nem fogadok el egy sokkal alacsonyabb bérezésű munkakört egy ismerőse cégénél, akkor a semmivel maradok. Megkerestem az ügyvédi irodát, és pontos kioktatást kaptam a jogaimról, a végkielégítésről, és hogy miként kezeljem a kialakult helyzetet. Nemcsak emberileg voltak segítségemre, hanem anyagilag is. Tekintettel voltak arra, hogy a munkáltatóm több havi béremmel tartozott és a lehető legkisebb (mondhatni szimbolikus) megbízási díjat számolták fel, és a részletfizetést is lehetővé tettek.” nyugdíjas

Ügyvédi Iroda Budapest munkajog“Munkahelyváltással kapcsolatban kerestem fel az irodát, mert meglévő munkaszerződésemben komoly versenykorlátozási kikötések akadályozták az elhelyezkedésem. A szerződés értelmezését kértem, és hogy találjunk valami kiutat. Az irodánál dolgozó ügyvédjelölt vázolt egy olyan megoldást, amivel áthidalhattuk a munkajogi problémákat. Ezúton is köszönöm a gyors és hatékony tájékoztatást.” munkavállaló

Néhány jelentősebb eredményünk munkajog területén:

A munkavállalók képviseletében elért sikereink például

 • több ezer munkaszerződés, munkaszerződés módosítás tapasztalata áll a hátunk mögött
 • több tucat jogellenes felmondás során láttuk el sikerrel munkavállalók képviseletét a volt munkáltatóikkal szemben
 • a munkavállalók képviseletében számos alkalommal érvényesítettünk sikerrel igényt több multinacionális vállalattal szemben
 • több alkalommal segítséget nyújtottunk nyugdíjazási ügyekben
 • a közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetések során több alkalommal sikerült a munkavállalók számára kedvező feltételeket elérnünk a munkáltatókkal szemben

 

A munkáltatók képviseletében elért jelentősebb sikereink

 • több ezer munkaszerződés, munkaszerződés módosítás tapasztalata
 • több száz főt foglalkoztató vállalatoknak nyújtottunk segítséget a megfelelő szervezeti struktúra kialakításában,
 • kisvállalkozásoktól kezdve a nagy munkaszervezettel rendelkező cégekig bezáróan segítettünk belső munkaügyi szabályzatok kidolgozásában
 • több tucat szervezeti és működési szabályzatot készítettünk el már, az egyszerű szervezeti struktúrával bíró kisvállalatoktól, a bonyolult vállalatirányítási rendszerrel rendelkező nagyvállalatokig
 • több alkalommal működtünk közre csoportos létszám leépítések lebonyolításában
 • több száz olyan munkáltatói rendes és rendkívüli felmondást, és közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetési megállapodást készítettünk el, amelyet követően nem került sor jogvitára
 • több nagyvállalatnak segítettünk már üzemi tanács, üzemi megbízott választás lebonyolításában
 • több építőipari vállalkozásnak is segítettünk már munkavédelmi kérdésekben, az ezzel kapcsolatos belső szabályzatok kialakításában, és közreműködünk a munkavédelmi oktatások megszervezésében is
 • sok tucatnyi alkalommal képviseltünk munkáltatókat sikerrel munkaügyi perekben, hatósági eljárásokban, más munkajogi jogvitákban

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy folyamatosan és közérthető módon tájékoztassuk ügyfeleinket és leendő ügyfeleinket különböző aktuális jogi kérdésekről.

HA ÖN IS ÉRTESÜLNI AKAR AKTUÁLIS MUNKAJOGI HÍREINKRŐL IRATKOZZON FEL INGYENES HÍRLEVELÜNKRE ITT!

A munkajog témakörében írt cikkeink:

Leave Comment